Lead Forensics

Ons PET-materiaal is 100% recyclebaar

In de afgelopen weken is er veel informatie in de media over plastic en zijn impact op het milieu. Het is niet eenvoudig om te weten wat u kunt recyclen en waar kunt u het doen. HLP Klearfold kan u verzekeren dat de plastic materialen dat wij gebruiken 100% recyclebaar zijn. Hieronder vindt u informatie over welke plastics wij leveren en over manieren waarop het publiek deze kan recyclen.

PET

Het meeste plastic dat we leveren zijn PET-kunststoffen. APET, RPET, PETG, Bio-PET. Alle PET-kunststoffen zijn 100% recyclebaar.

APETGeproduceerd met 100% natuurlijk voorkomende ingrediënten.
RPETGeproduceerd met 30% PET-afval na consumptie.
PETGGeproduceerd met 100% natuurlijk voorkomende ingrediënten.
Bio-PETGeproduceerd met 30% plantaardige bronnen.

PET-plastic is het meest gebruikte plastic in het dagelijks leven. Als grondstof wordt PET erkend als een veilig, niet-toxisch, duurzaam, flexibel materiaal dat 100% recyclebaar is. Verpakkingen die zijn gemaakt van PET-kunststoffen kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd aan de hand van een # 1-harsidentificatiecode op de verpakking. Identificatiecodes vindt u hieronder.

PET-kunststoffen kunnen thuis worden gerecycled en worden ingezameld. Er zijn een paar dingen die u thuis kunt doen om te garanderen dat uw plastic verpakkingen gemakkelijk gerecycled kunnen worden:
•    Reinig de plastic verpakking
•    Etiketten kunnen op de verpakking worden achtergelaten als die er zijn
Top Tip – klap of sta op de verpakking, zodat er meer ruimte is in uw recycling bak.
U kunt helpen bij het recyclen van PET-kunststoffen bij hun te brengen naar uw plaatselijke recyclingcentrum of uw lokale recyclingbanken.

Gerecycled PET-plastic kan worden gemaakt in meerdere items, zoals kleding, slaapzakken, tuinmeubelen en plastic flessen.

PP

PP is een ander veelgebruikt kunststof materiaal en zoals PET is het 100% recyclebaar. PP-materiaal is een zeer veelzijdig materiaal dat makkelijk gerecycled kan worden. Verpakkingen dat zijn gemaakt van PP-plastic kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van een # 5-harsidentificatiecode die op de verpakking staat.

Net als PET, kan PP thuis worden gerecycled via curbside-programma’s en ook bij uw plaatselijke recyclingcentrum. Gerecycled polypropyleen kan in mengbakken, spatels en snijplanken worden gemaakt; schoppen en gieters.

Hars identificatiecode

Als u vragen hebt over HLP Klearfold en de materialen die wij gebruiken, neem dan contact met ons op.

2018-06-12T13:22:48+00:00