Lead Forensics

Ons PET-materiaal is 100% recyclebaar

In de afgelopen weken is er veel informatie in de media over plastic en zijn impact op het milieu. Het is niet eenvoudig om te weten wat u kunt recyclen en waar kunt u het doen. HLP Klearfold kan u verzekeren dat de plastic materialen dat wij gebruiken 100% recyclebaar zijn. Hieronder vindt u informatie over welke plastics wij leveren en over manieren waarop het publiek deze kan recyclen.

PET

Het meeste plastic dat we leveren zijn PET-kunststoffen. APET, RPET, PETG, Bio-PET. Alle PET-kunststoffen zijn 100% recyclebaar.

APETGeproduceerd met 100% natuurlijk voorkomende ingrediënten.
RPETGeproduceerd met 30% PET-afval na consumptie.
PETGGeproduceerd met 100% natuurlijk voorkomende ingrediënten.
Bio-PETGeproduceerd met 30% plantaardige bronnen.

PET-plastic is het meest gebruikte plastic in het dagelijks leven. Als grondstof wordt PET erkend als een veilig, niet-toxisch, duurzaam, flexibel materiaal dat 100% recyclebaar is. Verpakkingen die zijn gemaakt van PET-kunststoffen kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd aan de hand van een # 1-harsidentificatiecode op de verpakking. Identificatiecodes vindt u hieronder.

PET-kunststoffen kunnen thuis worden gerecycled en worden ingezameld. Er zijn een paar dingen die u thuis kunt doen om te garanderen dat uw plastic verpakkingen gemakkelijk gerecycled kunnen worden:
•    Reinig de plastic verpakking
•    Etiketten kunnen op de verpakking worden achtergelaten als die er zijn
Top Tip – klap of sta op de verpakking, zodat er meer ruimte is in uw recycling bak.
U kunt helpen bij het recyclen van PET-kunststoffen bij hun te brengen naar uw plaatselijke recyclingcentrum of uw lokale recyclingbanken.

Gerecycled PET-plastic kan worden gemaakt in meerdere items, zoals kleding, slaapzakken, tuinmeubelen en plastic flessen.

PP

PP is een ander veelgebruikt kunststof materiaal en zoals PET is het 100% recyclebaar. PP-materiaal is een zeer veelzijdig materiaal dat makkelijk gerecycled kan worden. Verpakkingen dat zijn gemaakt van PP-plastic kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van een # 5-harsidentificatiecode die op de verpakking staat.

Net als PET, kan PP thuis worden gerecycled via curbside-programma’s en ook bij uw plaatselijke recyclingcentrum. Gerecycled polypropyleen kan in mengbakken, spatels en snijplanken worden gemaakt; schoppen en gieters.

Hars identificatiecode

HLP Klearfold biedt niet alleen populaire, milieuvriendelijke kunststoffen, maar we maken ook gebruik van windturbines en zonnepanelen om onze fabrieken van stroom te voorzien. Hier bij HLP moedigen we schone verpakkingen aan en elimineren we verpakkingsverspilling terwijl we de hergebruikswaarde van de materialen tijdens het hele recyclingproces maximaliseren.

Als u vragen hebt over HLP Klearfold en de materialen die wij gebruiken, neem dan contact met ons op.

2018-05-17T14:32:10+00:00