Ons PET-materiaal is 100% recyclebaar

Er is veel informatie in de media verschenen, over kunststof en zijn impact op het milieu. Het is niet echt gemakkelijk om te weten welke materialen u zou kunnen recyclen en waar u dit kunt doen. HLP Klearfold verzekerd u dat de kunststof materialen die wij gebruiken, 100% recyclebaar zijn. Hieronder vindt u de informatie over welke kunststoffen wij leveren en hoe u deze kunststoffen kunt recyclen.

PET

Kunststoffen die wij het meest leveren zijn PET-kunststoffen: APET, RPET, PETG en Bio-PET. Alle PET-kunststoffen zijn 100% recyclebaar.

APETGeproduceerd met 100% natuurlijk voorkomende ingrediënten.
RPETGeproduceerd met 30% PET afval na consumptie.
PETGGeproduceerd met 100% natuurlijk voorkomende ingrediënten.
Bio-PETGeproduceerd met 30% plantaardige bronnen.

PET-plastic is de meest gebruikte kunststof in het dagelijks leven. Als grondstof wordt PET erkend als een veilig, niet-toxisch, duurzaam en flexibel materiaal, dat 100% recyclebaar is. Verpakkingen die zijn gemaakt van PET-kunststoffen, kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd aan de hand van een # 1-harsidentificatiecode op de verpakking. Meer identificatiecodes vindt u hieronder.

PET-kunststoffen kunnen thuis worden gerecycled en worden ingezameld. Er zijn een paar dingen die u thuis kunt doen, om te garanderen dat uw kunststof verpakkingen gemakkelijk gerecycled kunnen worden:
•    Reinig de kunststof verpakking
•    Eventuele etiketten kunnen op de verpakking worden achtergelaten
Vouw de verpakking in elkaar, maak de verpakking zo klein mogelijk, zodat er meer ruimte is in uw recycle bak. U kunt helpen bij het recyclen van PET-kunststoffen, door deze naar uw plaatselijke inzamelcentra of uw lokale recyclingbakken te brengen.

Van gerecycled PET-plastic kunnen meerdere items worden gemaakt, zoals: kleding, slaapzakken, tuinmeubelen en kunststof flessen.

PP

PP is een ander veel gebruikte kunststof materiaal en is zoals PET 100% recyclebaar. PP materiaal is een zeer veelzijdig materiaal, dat makkelijk gerecycled kan worden. Verpakkingen die zijn gemaakt van PP kunststof, kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van een # 5-harsidentificatiecode, die u terug vindt op de verpakking.

Net als PET, kan PP thuis worden gerecycled via curbside programma’s, maar ook bij uw plaatselijke inzamelcentra. Van gerecycled polypropyleen kan mengbakken, spatels, snijplanken, scheppen en gieters worden gemaakt.

Hars identificatiecode

Als u vragen heeft over HLP Klearfold en de materialen die wij gebruiken, neem dan contact met ons op.